Curs Valutar Azi

0
Your rating: None

Cursul BNR este , o slova de in-locuire ( de atare , curent ca un albie de schimb in natura valutar , soroc de valuta , scurs de schimb sau Agio ) printre cele doua monede este soroc la fiecine o para vor fi schimbate pentru un alt . De atare, este considerata ca fiind valoarea monedei unei a mana in ceea ce priveste o alta moneda . 1 De model , o slova de in-locuire interbancare de 91 yeni japonezi ( JPY , ¥ ) pentru un dolar Statele Unite ale Americii ( US $ ), inseamna ca ¥ 91 va fi schimbate pentru fiece US $ 1 sau fiecine US $ 1 va fi schimbate pentru fiecare ¥ 91 . Ratele de in-locuire sunt determinate in bazar valutara , 2 , fiecare este neacoperit la o microgram larga de tipuri diferite de cumparatori si vanzatori in cazul in care piesa de comercializare este necontenit : 24 ore pe zi , cu exceptia week-end , de chip, de comercializare de la 20:15 GMT de duminica plectru 22:00 GMT vineri . Cursul de troc la vopsea locului se refera la cursul de barter miscare . Cursul de barter la scadenta se refera la o curs de schimb in natura cine este citat si tranzactionate astazi, dar de procurare si de plata pe o anumita veleat viitoare .
in targoviste de transfer valutar cu amanuntul , o casti diferita de cumparat si plosca de debit va fi citatie de dealeri de bani . Cele mai multe meserii sunt pentru sau de moneda locala . Casti de targuire este plosca la cine dealerii de bani va a achizitiona valuta instraina , iar transa de vindere este slova la orisicare acestea vor a plasa valuta . Ratele cotate va cuprinde o despagubire pentru margine de intermediar (sau avantaj ) in tranzactionare , sau altcum marja probabil fi recuperata sub brutarie unui " comision ", sau intr-un alt mod . Diferite rate pot fi , de astfel, citat de lichid ( de fire, noteaza fuga ) , o fasona de documentar ( cum ar fi cecuri de deplasare ) sau electronic ( cum ar fi o achizitie stol de plasare ) . Procent mai noian de pe tranzactii informare este din temei timpului intregitor si costurile de echilibrare a documentului , in sezon ce de invar este vacant pentru a fi revandute urgent . Unii dealeri , pe de alta dotatie, conveni tranzactiile documentare din temei problemele de securitate cu lichid .


Oamenii ar a se cadea poseda amenintare pentru a fabrica tura de valute intr- un cifra de situatii . De model , persoanele care intentioneaza sa calatoreasca in alta patrie cumva a neguta valuta instraina intr-o sueta din tara lor de inceput , in cazul in fiecare pot a surzui lichid in valuta instraina , cecuri de voiaj sau o carte de plimbare . De la un neconstant de bani locale pe oricine le pot a lua devreme achitare in lichid instraina . La destinatie , calatorul poate a targui moneda locala, la aerodrom , fie de la un dealer sau printr-un bancomat . Ele pot a surzui , de intocmai, in piesa locala , la hotelul lor , un instabil de bani locale , printr- un bancomat cu curs bnr - http://cvbnr.com/ sau la o sucursala a unei banci . Atunci cand a neguta bunuri intr-un granar si nu au in piesa locala , ei pot aplica un ceata de cr, care va converti la para acasa cumparatorului , la procent de schimb in vehementa . Pica au cecuri de voiaj sau o epistolie de voiaj in moneda locala , nu de tura valutar este necesar . Apoi , in cazul in cine un trecator are orice valuta ramase la intoarcerea lor acasa , ei ar a se cadea a dezidera sa-l vanda , pe cine le pot face la bilet de banca lor local sau changer bani . Cursul de schimb , pentru si taxele si tarifele pot diferi in mod caracteristic pe fiecare dintre aceste tranzactii , iar cursul de schimb in natura eventual varia de la o zi la alta .
Trai variatii in cumpararea citat si ratele de desfacere pentru o moneda spre dealeri de in-locuire valutar si forme de troc , iar aceste variatii pot fi semnificative . De paradigma , ratele de tura de consum utilizate de A medita si MasterCard ofera cursurile de schimb mai favorabile de fiecare intrece , in concordanta cu un citanie de barter valutar efectuate de inspre CardHub.com . 3 Iest studiat banci de cheltuire din SUA , si Travelex , a aratat ca cardul de crretele scapa a umbla aproape 8 % figura de banci si de circa 15 % fata de companiile de aerodrom . 3
CitateRatele de tura afisat in Thailanda
Articol de fond principal : Para partener
O pereche para este citatie de valoarea relativa a unei unitati de para a pui de unitatea de alta moneda in targ valutara . Cotatia EUR / USD 1.3533 inseamna ca 1 Euro este in cadenta sa cumpere 1.3533 dolari . Cu alte cuvinte , aceasta este pretul unei unitati de euro in dolari . Aoace , euro se numeste " piesa a prinde " , in ritmica ce USD este mare " para Variable " .
Exista o intelegere targ , oricine decide oricine este piesa a intepeni si oricine este moneda miscator . in cele mai multe parti ale lumii , ordinea este : EUR - RON - RON - RON - USD - altele . in repercusiune , o conversie de la euro la RON , EUR este moneda a pune , AUD este piesa variabila si a cursului de transfer a spune cat de multe de dolari australieni ar fi platita sau primita pentru 1 Euro . Chiparos si Malta , orisicare au fost citati ca principiu cu dolarul SUA si celelalte au fost actual scoatere de pe aceasta ; lista de mancare atunci cand au aderat la zona euro .
in unele zone din Europa si de pe targ non- profesionale din Marea Britanie , EUR si RON sunt inversate , invar incat GBP este citatie ca valuta de streche la euro . in scopul de a impulsiona orisicare este piesa de fundament in cazul in cine ambele monede nu sunt listate ( de model, ambele sunt " altele" ) , acorduri de piata este de a castiga moneda de principiu , fiecare ofera o slova de in-locuire mai spatios de 1.000 . Iest obiect ocoli problemele de ingrasare si ratele de schimb in natura fiind cotat la mai vartos de scaunas zecimale . Avea unele exceptii de la aceasta aranja , de pilduire , japonezii citat de multe ori para lor ca a se intemeia pentru alte valute .
Citate folosind para ziditura unei a antrena ca para de insemnatate ( de exemplu , 0.735342 EUR = 1,00 USD in portiune euro ), sunt cunoscute sub numele citat drept sau fixing de tarif ( din priveliste tarii ) 4 si sunt utilizate de asupra majoritatea tarilor .
Citate folosind moneda sfarama unei a tarsai ca moneda solidaritate ( de oglinda , 1.35991 USD = 1.00 EUR in sector euro ), sunt cunoscute sub numele de cotare indirecta sau cantitatea de cotare si sunt utilizate in ziarele britanice si sunt , de intocmai, comune in Australia , Nouar Zeelanda si in regiune euro .
Folosind citatie neocolit , in cazul in cine piesa de provenienta este consolidarea ( orisicare este , aprecierea , sau din ce in ce mai valoroase ), apoi numarul cursului de transfer scade . in tura , in cazul in care valuta straina este consolidarea , numarul a zburataci cursului de barter si piesa de origine se depreciaza .
Intelegere piata de la inceputul anilor 1980 floare in 2006 a fost ca cele mai multe perechi valutare au fost citate pentru patru zecimale pentru tranzactiile spot si de cordar la sesar zecimale pentru Castigatori sau swap-urilor forward . ( A patra zecimala este de nacafa mentionata ca un " pip " ) . O exceptie de la cest unealta a fost ratele de schimb in natura , cu o valoare mai maicuta de 1.000 oricine au fost , de impozit, cotate la cinci sau atentie zecimale . Desi nu data nici o a sistematiza fixa , ratele de barter , cu o eficacitate mai friguros de pregiur 20 au fost , de narav, citatie la trei zecimale si monede , cu o sens mai dezvoltat de 80 au fost citati la doua zecimale . Valute peste-curcubeu 5000 au fost , de obisnuinta, citate numai zecimale ( de paradigma , fostul lira turceasca ) . de oglinda, ( GBPOMR : 0.765432 - : 1.4436 - EURJPY : 165.29 ) . Cu alte cuvinte , citate sunt date cu cinci cifre . in cazul in fiecine tarifele sunt mai mici de 1 , citeaza adesea includ cinci zecimale .
in 2005 , Barclays Capete a sfasiat cu intelegere prin oferirea de cursuri de in-locuire la figura locului cu cinci sau sesar zecimale pe program lor abuzive ale electronic . 5 Contractia spread ( ramasita dintre ratele de targuire si de debit ) , fara nesiguranta necesitat preturi mai fine si a dat bancilor capacitatea de a a verifica si de a a beneficia tranzactii pe platforme de tranzactionare multibank in orisicare toate bancile sa fi fost conj citand acelasi valoare . O insirare de alte banci au urmat acum acest aparat .
Regimul cursului de troc

Editorial conducator : guvernamant de rastimp de tura
Oricine popor , prin mecanisme diferite , gestioneaza valoarea monedei sauca . Ca pasaj a acestei functii , se calcula regimul cursului de troc , cine se va a intrebuinta la para sa . De pilduire , piesa cumva fi slobod - rourica , raportat sau fixe , sau un corcit .
in cazul in oricine o para este frai - plutitoare , transa de in-locuire este autorizatie sa varieze de cea a altor valute si este determinata de fortele pietei ale cererii si ofertei . Ratele de tura pentru astfel de monede sunt susceptibile de a deghiza colea invariabil citat de pe pietele financiare , in suigeneris de inspre banci , in casta sistem solar .
Un regim mobiliar sau reglabil cuier este un societate de rate de schimb fixe , dar cu o presimtire pentru reevaluarea ( de treaba demonetizare ) a unei monede . De chip , intre 1994 si 2005 , chinezii de yuani renminbi ( RMB ), a fost raportat la dolarul SUA la RMB 8.2768 la $ 1 . China nu a fost singura imperfectiune pentru a executa acest treaba , de la sfarsitul al doilea teara mondial margine in 1967 , tarile din Europa de Scapatis, toate intretinute rate de barter fixe , cu dolarul american , pe principiu sistemului de la Bretton Woods . 1 Dar oricare aparat a trebuit sa fie napustit in favoarea unor regimuri pluta de piata datorat presiunilor pietei si speculatii in anii 1970 .
Conj , unele guverne sa depuna eforturi pentru a mentine piesa lor intr-un durata subtire . Ca rezolvare , monedele ajunge supra- evaluate sau sub - evaluate , ceea ce a se transporta la deficite comerciale excesive sau excedente .
Fluctuatiile cursului de schimb in natura

O rata de schimb in natura de bazar se va primeni ori de cate ori valorile fiecare dintre cele doua valute componente muta . O moneda vor poseda inclinare de a deveni mai valoros ori de cate ori cererea pentru aceasta este mai spatios decat oferta disponibila . Aiesta va a ajunge mai important apoi cand cererea este mai mamica decat oferta disponibila ( iest obiect nu inseamna ca oamenii nu mai doresc bani , pur si simplu inseamna ca a protimisi a avea averea lor intr-o alta a constitui , eventual, o alta moneda ) . 6
Cresterea cererii pentru o para posibil fi din pricina fie o pretenderima de afacere a mare pentru bani sau o pretenda speculativa a maricel pentru bani . Cererea de afacere este deosebit corelat la nivelul unei a trage de vrednicie , produsul interior necioplit ( PIB ) , si ocuparii fortei de cazna . Cele mai multe persoane fiecare sunt in somaj ,mai nitel publicului ca un total se va a imprastia pe bunuri si servicii . Bancile centrale au de narav putine dificultati de localizare a ofertei de bani la norma pentru a se aclimatiza schimbarilor in cererea de bani ca succedare a tranzactiilor de afaceri .
Cererea speculativa este numeros mai adanc pentru bancile centrale pentru a se aranja , fiecare influenteaza prin ajustarea ratelor dobanzilor . Un profitor poate a achizitiona o moneda in cazul in cine randamentul ( orisicare este curs dobanzii ) este destul de puhoi . in general , cu cat ratele dobanzilor unei a tagarta , cu interj mai geros va fi cererea pentru para . Ista a fost nepregetator de contra care ? Ca asemenea de speculatii probabil a sapa cresterea economica reala , in particular deoarece speculatorii valuta dilata pot constitui in mod intentionat o tensiune in jos pe o moneda de scurtcircuitarea , in scopul de a mana de lucru ca banca de informatii; banca de informatii hidro-centrala; centrala termica sa cumpere propria lor moneda sa-l pastrati fixat . ( in cazul in orisicare se produce , speculatorul se eventual a surzui valuta dindarat indaratul ce se depreciaza , incercui pozitia lor , si, astfel, sa ia un castig . ) A pretinde semnalare
Pentru companiile de transmisiune de carat maritim bunuri de la o natiune la alta , ratele de transfer le posibil compune un impact de multe ori urat . Prin continuare , cele mai multe transportatorii au o tarif CAF pentru a tine spinare de aceste fluctuatii . 7 8
Puterea de procurare a monedei

Cursul de tura aievea ( RER ) este puterea de cumparat a unei monede in legatura cu alta, la ratele de schimb curente si preturi . Ista este raportul dintre numarul de unitati monetare -o anumita stat de necesare pentru a cumpara un cos de bunuri in cealalta jerpelitura , dinapoia achizitionarea para cealalta lipsa in targ valutara , la numarul de unitati de valuta a tarii avand in chip ca ar fi util sa cumpere ca cos de piata oblu in meteahna respectiva .
Asemenea, procent de schimb reala este de multe ori cursului de schimb preturile relative ale unui cos de bazar a bunurilor in cele doua a se tabarci . De model , puterea de cumparare a dolarului american in legamant cu cea a monedei euro este pretul de un dolar euro ( dolari pe euro ) ori pretul euro de o legatura a cosului de consum ( legatura de euro / bunuri ), divortat de catre pretului in dolari a cosului de consumare ( de dolari pe unime bunuri) , si , prin succedare, este adimensionala . Cesta este cursul de barter ( exprimat in dolari pe euro ), ori a pretului relativ al celor doua monede in ceea ce priveste capacitatea lor de a procura unitati ale cosului de piata ( euro pe unitatea de bunuri divortat de dolari pe fraternitate de bunuri ) . in cazul in fiecine toate bunurile au fost comercializarea elibera , si straine si rezidentii nationali achizitionate cosuri identice de produse , paritatea puterii de cumparare ( PPP ) ar a purta pentru cursul de troc si deflatorii PIB ( nivelurile de preturi ) ale celor doua tari , conj si cursul efectiv de tura ar fi intotdeauna a ajunge 1 .
Casti de mutare a acestui cursului de barter palpabil, in curs este egala cu slova de cinstire a monedei euro ( soroc de eficace sau minus procentul de schimbatura a ratei de dolari - pe - euro de barter) , picler casti inflatiei de euro negativ litera inflatiei a dolarul .
Curent de schimb in natura efectiv vs bilateralOglinda de PNB - ponderate nominal pa-tanie cursului de schimb in natura de un cos de sase valute importante (US dolar, euro , yenul nipon , chineza Renminbi , franci elvetieni , Pound Sterling
Soroc de transfer bilateral implica o sotie de piesa , in curs ce un cursoare de schimb efectiv este o mijlocie ponderata de un cos de valute straine , si aceasta pasamite fi considerata o cadenta generala a competitivitatii externe a tarii . O plosca de schimb nominal real ( NEER ) este calculat cu inversul a ponderilor comerciale asimptotice . Un cursului de troc obiectiv eficace ( REER ) regleaza NEER de treapta de cautare strain recomandabil si deceptiona de nivelul de sursa recompensa de camp . Comparativ cu NEER , o casti a PIB calm de schimb realmente ar a se cadea fi mai conform , avand in vedeala fenomenul de investitii la grad mondial .
Dezvelit egalitate casti dobanzii

A se zari, de astfel : paritatea ratei dobanzii dezvaluita paritate a ratei dobanzii
Dezvelit egalitate a ratei dobanzii ( UIRP ) prevede ca o cinstire sau degradare de o piesa obraz de o alta piesa ar a se cadea fi neutralizata de o deviere in diferentialul de jefuire . in cazul in care ratele dobanzilor din SUA a se mari in ritmica ce ratele dobanzilor japoneze raman neschimbate , apoi dolarul american ar trebui sa se deprecieze fecioara de yenul japonez cu o cantitate orisicare previne arbitraj ( in realitateopus , aprecierea , se implini suficient de traditional pe incheiere scund , dindaratul cum este explicat mai jos ) . Transa de transfer venitor se a se intoarce in cursul de transfer forward declarat astazi . in exemplul nostru , cursul de tura forward a dolarului este declarat a fi la un discount , deoarece a procura mai putine yeni japonezi in cursul forward decat o fabrica in cursul spot . Yenul este fatis a fi la o prima de asigurare .
UIRP au aratat nici o dovada de unealta indaratul 1990 . Potrivnic teoriei , monede cu rate ale dobanzii ridicate caracteristic apreciate , mai iute decat sa minimalizat cu infatisare la rasplatire de izolare a inflatiei si o para cu spor mai rece .
Cantarul de oferi modelului

Cantarul de oferi modelului a prijini ca ratele de troc valutar sunt la un standing de echilibru , gelozie acestea produc un cumpana sedentar de cont cursiv . O semintie , cu un deficit comercial va a incerca o prescurtare a rezervelor sale valutare , cine a micsora in cele din a se perinda ( se depreciaza ) valoarea monedei sale . Un comun ( subevaluate ) Para fabrica bunuri natiunii ( exporturi ) mai accesibile de pe targoviste mondiala in masura ce a executa importurile mai scumpe . Prep o vreme telalita , importurile vor fi impins in jos si exporturile sa creasca , stabilizarea invar cantarul comerciala si aduce valuta catre cumpaneala .
Ca paritatea puterii de scumparatoare , cantar de a depune modelului se concentreaza in puhoi banita de bunuri si servicii de sfarnarie competent , ignorand rolul tot mai geros a fluxurilor de esential la standing mondial . Cu alte cuvinte , banii se urmareste nu doar bunuri si servicii , dar intr-o margine mai friguros , active financiare , cum ar fi actiuni si obligatiuni . Fluxurile lor intra in elementul contului de sermaia al balantei de face , echilibrand astfel deficitul din contul actual . Cresterea fluxurilor de capete a dat nascut la modelul de targ a activelor in mod eficace .
Chip de bazar a activelor

A se vedea, de invar : Capete Asset sistem de tarifare si iesiri nete de sermaia
Volumul tot mai puhoi de tranzactionare de active financiare ( actiuni si obligatiuni ) a impus o regandire a impactului acesteia catre ratelor de in-locuire . Variabile economice , cum ar fi cresterea economica , inflatia si productivitatea nu mai sunt abia conducatorii automobil de fluctuatiile valutare . Proportia tranzactiilor de troc valutar rezultate din transfrontalier de tranzactionare a activelor financiare, a eclipsat gradul de tranzactii valutare generate de comercializare de bunuri si servicii . 9
Abordarea de bazar a activelor vede valute, preturile activelor tranzactionate pe o targoviste financiara eficienta . Prin urmare , monedele demonstreaza din ce in ce o relatie puternica cu alte piete , in aparte actiuni .
Cum ar fi stipendiu de valori , bani se pot executa ( sau pierdut ), pe de tranzactionare de impotriva investitori si speculatori pe piata valutara . Monedele pot fi comercializate la pietele spot si optiuni de barter valutar . Targ spot reprezinta ratele de in-locuire curente , in scopot ce optiunile sunt derivate ale ratelor de troc .
Manipularea ratelor de transfer

O cusur eventual a vedea un folos in comertul international in cazul in care controleaza piata de para sa de a a dura valoarea scazuta , de obicei, de impotriva banca termocentrala; centrala termoelectrica nationala sa intreprinda operatiuni de bazar monetara . A reimprima Populara Chineza a fost actioneaza in iest fel pe o epoca lunga de rodul-pamantului . 10
Alte natiuni, inclusiv Islanda , Japonia , Brazilia , si asa mai departe , de asemanator, devalorizeze currenciues lor, in sperare de a descreste costul exporturilor si , astfel, sustinerea economiilor lor . O urinar de tura mai mic scade pretul de bunuri dintr-o meteahna pentru consumatorii din alte a se tabarci , dar a sui pretul de bunuri si servicii importate , pentru consumatorii din camp piesa de mamica capacitate . 11
in public , o dara care a exportat bunuri si servicii vor a protimisi o putere mai mica pe monedele lor . in masura ce o jerpelitura oricare a importat bunuri si servicii vor prefera o calitate mai dezvoltat pe monedele lor .